OpenWheelWorld.net Home
scott dixon
linker balk
Volgende Race

Poll
Het aeroscreen


Foto v/d week
Rinus VeeKay, Texas Motor Speedway

OpenWheelWorld.net

Rinus VeeKay pakt tijdens debuutweekend Indy Lights direct een zege

Rinus VeeKay, St. Petersburg Direct in zijn allereerste raceweekend in de Indy Lights heeft Rinus VeeKay een overwinning geboekt. Na een vijfde plaats in de zaterdagrace, pakte de coureur uit Hoofddorp bij de start van de zondagrace de leiding en stond deze niet meer af. Eenvoudig kreeg hij het hierbij echter niet: in de slotfase werd hij vol onder druk gezet door Zachary Claman DeMelo, maar liet zich niet in een foutje lokken.

“Een zege in het eerste weekend geeft veel vertrouwen,” jubelde VeeKay, kort voor 'Van Kalmthout’. “Ik heb het een beetje moeilijk gehad om te wennen aan al het koppel achter me tussen die muren, maar het team heeft hard gewerkt om alles uit te zoeken.”

Rinus VeeKay, St. PetersburgDe als tweede gestarte VeeKay pakte de leiding direct in de eerste bocht, maar deed dit wel na contact met Oliver Askew – zijn grootste concurrent tijdens de afgelopen twee seizoenen in US F2000 en Pro Mazda. Hierdoor eindigde Askew in de bandenstapel en was het de vraag of VeeKay ongestraft zijn race kon vervolgen, maar de wedstrijdleiding oordeelde dat hij er alles aan had gedaan om het ongeluk te voorkomen.

“Ik wist dat ik later voor Bocht 1 kon remmen, omdat ik op de ideale lijn reed, dus ik remde zo laat mogelijk en kwam net naast Oliver (Askew) te zitten, maar we kwamen ruimte tekort,” legde de Nederlander uit. “Ik wilde niet teveel over de kerbstones van Bocht 2 rijden, omdat ik wist dat die me konden lanceren en ik ons beide uit zou schakelen. Ik dacht dat er voldoende ruimte was. Ik vind het vervelend voor hem, maar was blij met de leiding. De laatste paar ronden waren best lastig, ik moest vol in mijn spiegels kijken omdat ik wist dat Zachary (Claman DeMelo) veel push-to-pass over had. Maar dit is een geweldige manier om het seizoen te beginnen!”

Share |
Geplaatst
Gewijzigd 11-03-2019, 13:53
Geschreven door
Fotografie IMS


  Eén reactie!

fanvanindycars, 12-03-2019, 10:28

Ik volg hem nu al een aardig tijdje maar hou deze jongen in de gaten. Het is echt een talent!! En ik hoop dan ook dat dat gaat opvallen bij de indycar bazen en dat hij een kans krijgt!
Dan zou het maar zo kunnen zijn dat Mederland een indycar kampioen gaat krijgen!


Circuit of The Americas
Circuit of The Americas
Dinsdag - 11 Februari
 17:00 Sessie 1
 20:30 Sessie 2
Woensdag - 12 Februari
 16:00 Sessie 3
 19:00 Sessie 4

Circuit of The Americas
1. W. Power 1:46.760
2. A. Rossi 1:46.999
3. S. McLaughlin 1:47.263
4. J. Newgarden 1:47.275
5. C. Herta 1:47.367
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites